Als levenscoach en loopbaanbegeleider werk ik met je samen aan jouw hulpvraag zodat jij stappen kan zetten, op koers kan zijn en geniet van het leven. Ik richt me op vrouwen, omdat ik vrouwen goed begrijp. Dit wordt gevoed door mijn eigen familiegeschiedenis, mijn rollen in het leven, kennis en levenservaring. Daardoor kan ik een schakel zijn in jouw groeiproces als mens. Cliënten en opdrachtgevers omschrijven mij als een warme, oprechte en positief ingestelde persoonlijkheid, die analytisch is, vooruit wil en confronteert vanuit inlevingsvermogen en intuïtie.


Ik houd ervan mezelf te ontwikkelen en in verbinding te zijn met mensen. Ik word er gelukkig van vrouwen te triggeren zich te ontwikkelen, op eigen benen te leren staan en stapppen te zetten, passend bij wat je hart zegt. Vanuit kracht, warmte en zachtheid. Dat heb ik als enige dochter en enig kind geleerd.

‘Leren en ontwikkelen is wat mij verder helpt’ is de overtuiging die ik van mijn ouders meegekregen heb. Dat zou mij helpen als meisje, en later als vrouw om op eigen benen te staan, zelfstandig en autonoom te zijn, maar wel in verbinding met anderen. Het beste uit mezelf halen door positief in het leven te staan en leergericht te zijn heb ik tot persoonlijke en professionele ontwikkeltaken gemaakt.

Als kind speelde ik vaak ‘schooltje’, vol overgave en enthousiasme stond ik als juf voor de klas (op mijn slaapkamer met mijn poppen en mijn moeder als leerlingen). Het werd en is mijn levensmissie naast alles uit mezelf te halen ook anderen te triggeren dit te doen. Ik wilde van kleins af aan al ‘juf’ worden. Zo ging ik, bijna organisch, het onderwijs in, ben ik docent, coach, trainer, ontwikkelaar, begeleider geworden en nu student counsellor (studentendecaan). Naast sinds 1994 in loondienst werkzaam te zijn op Breda University werk ik sinds 2015 ook zelfstandig. Hoe logisch voor mij, want ik sta graag op eigen benen en ondernemen is me niet vreemd aangezien mijn vader en zijn vader en moeder ieder een eigen zaak hadden. En ook werk ik graag samen in een team binnen deze grotere organisatie met de dynamiek van verschillende persoonlijkheden, teams en (sub)culturen. Mijn vader bracht en brengt me doelgerichtheid, kracht, besluitvaardigheid, het willen leveren van prestaties en het maken van keuzes. Mijn moeder geeft me doorzettingsvermogen, actiegerichtheid, positief denken, kwetsbaarheid, sensitiviteit en intuïtie en hoe te verbinden met de ander. Zij ontving deze karakteristieken overigens van haar moeder, oma en  grootmoeder. Dus van de vrouwen in haar en ook mijn vrouwenlijn en geeft deze in het nu aan mij door. Wat mijn ouders me meegaven heeft me ver gebracht en drijft me nog steeds. Als dochter en enig kind heb ik het thuis zo aangetroffen en werd deel van mij. Dit is hoe mijn huis van herkomst mij vanuit het verleden positief beïnvloed heeft en nog steeds doet.


Ik geloof dat in iedere vrouw kracht, energie en doorzettingsvermogen aanwezig zijn om positief in het leven te staan. Dat je innerlijke kompas je op koers brengt in de richting die bij jou past. In elke vrouw schuilt een heldin. "Leef met vrouwenkracht".

Ik ben 55 jaar en 26 jaar gelukkig getrouwd met mijn lieve man Willem. We hebben samen drie fantastische kinderen: een dochter van 20, een zoon van 23 en een zoon van 24 jaar. En Guus de teckel is echt onderdeel van ons systeem.  

Mijn favoriete omgeving is aan zee. Dit biedt mij ruimte, frisheid, een dynamisch en ook een kalm gevoel. Golven zijn altijd in beweging, op het water is altijd iets te ontdekken en onder water gebeurt ook van alles in de onderstroom. Net als bij mijzelf. Het strand neem ik elk seizoen anders waar en is daardoor een boeiende, rustgevende en inspirerende plek. Ik hou van de natuur met haar elementen en de invloed van de seizoenen. Als mens zijn we onderdeel van dit grotere geheel en ik geloof dat de invloed hiervan zeker dienend is.

Ik beoefen verschillende vormen van yoga, kampeer graag in onze glamping tent, hou van wandelen in een bosrijke omgeving, een goed gesprek en bezig zijn met voeding en de fitheid van mijn lichaam. Zo blijf ik trouw aan mijn koers en kom ik weer op verhaal en in balans.


Ik kijk er naar uit met jou samen te werken, want daar ben ik echt van.

 

Voel je welkom!