Systemische holistische coaching


Systemische coaching

Als vrouw ben je onderdeel van een groter geheel, je systeem van herkomst (je familiesysteem), met haar eigen geschiedenis, patronen en familiegeweten. Deze dynamieken breng ik aan het licht. Daarbij past een systemische fenomenologische blik. Ik kijk naar de invloed van het grotere geheel op jou als individu in het nu. Als jij hier bewust van bent is het mogelijk je patronen te doorbreken en om te gaan met situaties waar de vraag speelt op je werk en privé.

 

Ik maak gebruik van opstellingen om zo het systeem van herkomst en de dynamieken ervan in beeld te brengen als ook beweging en heling mogelijk te maken in het hier en nu.

 

Holistische coaching

Ik kijk en werk met jou op verschillende niveaus:

1.mentaal: gedachten, patronen & denkwijzen.

2.fysiek: lichamelijk.

3.emotioneel: gevoel.

4.energetisch: energie.

5.spiritueel: zielsniveau, verleden.

 

Coaching voor vrouwen in het onderwijs

Door mijn bijna 30 -jarige werkervaring in het HBO onderwijs en het werken met clienten 1-op-1 & team coaching, zie ik snel waar 'bottlenecks' en oplossingsrichtingen zijn. Je bent welkom voor begeleiding rondom thema's als het maken van (eigen) keuzes, overbelasting/energiebalans, prioriteren/delegeren, work/life balance, samenwerking in teams, plannen en inhoudelijke ontwikkeling. Ik heb zelf vele programma’s, incl. trainingen ontwikkeld en verzorgd op het gebied van coaching, persoonlijke en professionele ontwikkeling.

 

Persoonlijke drijfveren analyse

Indien passend maak ik gebruik van de MYDrivesMYHabits persoonlijke drijfveren -analyse.

Hieruit haal je zelfinzicht als ook inzicht in werkrollen, taken en werksferen die bij je passen.


Ik kan je begeleiden bij jouw transformatieproces. Ik loop graag samen met je op om vanuit bewustwording en inzicht toe te werken naar integratie van nieuwe wegen en richtingen. Uiteraard afhankelijk van jouw hulpvraag, gebaseerd op ervaring en kennis, zet ik andere  coachvormen in, onder andere neuro linguistisch programmeren, transactionele analyse en dilemmacoaching.


Ik werk toepassings- en ervaringsgericht en verlies jouw doel niet uit het oog! 


Esther de Beer Coaching

"Je kunt de wind niet veranderen maar wel de zeilen een andere richting op laten wijzen".